Konyaaltında en iyi diş polikliniği - konyaaltı diş polikliniği
Tel ile yapılan klasik ortodontik tedaviye alternatif olarak geliştirilen ŞEFFAF PLAKLAR son derece başarılı tedavi sonuçları vermektedir... Son derece estetik olan bu plaklar hastanın ağzında günde 22 saat kalmaktadır... Yemek yerken çıkarılırlar... Her plak iki hafta sonra bir üst plakla yer değiştirir. Tedavi süresi klasik ortodontik tedaviye göre oldukça kısadır. Tel olmadığı için son derece konforludur. Diş çürüğüne sebebiyet vermez. Yemek yerken rahatsızlık vermez. Ağiz içinde yara oluşturmaz. Özellikle yetişkin iş hayatında tellerle gezmek istemeyen hastalar için çok ideal bir tedavi seçeneğidir. Kişiye özel plaklar bilgisayar ortamında el değmeden üretilir. Tedavi sonucu 3 boyutlu olarak hastaya gösterilir ve onay alınır. Tedavi sonucu teyit edilen sonuç elde edilmeden tedavi sonlandırılmaz. Tedavi için bu bir garantidir. Ücretsiz şeffaf plak muayenesi için lütfen kliniğimize başvurun ve siz de bu konforu bizimle yaşayın :)))
ÖZEL KONYAALTI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ, "konyalatında en iyi implant tedavisi" ve "konyalatında porselen laminate tedavisi" yapmanın yanı sıra "konyalatında en iyi diş polikliniği" ve "konyaltında estetik diş gülüş tasarım" yapmaktadır. ÖZEL KONYAALTI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ,
Haziran 2018’de hizmet vermeye başlayan kliniğimiz deneyimli doktorlarımız Firuzan Küçük Özkaral ve Kıvanç Özgür Özkaral tarafından kurulmuştur.
Konyaaltı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Antalya Konyaaltı Liman Bölgesi’nde işinde uzman hekim kadrosu ile tam donanımlı kliniklerinde tüm branşlarda hizmet vermektedir. Özel Konyaaltı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği alanında gelişmiş ileri teknolojiyi kullanan bir diş polikliniğidir.
Özel Konyaaltı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği‘nde en iyi sağlık hizmeti; bilgi, deneyimli personel, tek kullanımlık kaliteli malzeme ve otoklav cihazlarıyla sterilizasyon ve dezenfeksiyon mevzuatlarına "
konyalatında en iyi implant tedavisi" uygun bir ortamda veriliyor.
Kliniğimiz Hafta içi saat 09:00 ve 19:00; Cumartesi 09:00 ve 17:00 saatleri arasında açıktır. Randevu almak, ağız ve Diş Sağlığınız ile ilgili aklınıza takılan tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Randevu zamanları, hastalarımıza randevularını kendilerini arayarak ya da sms yolu ile bilgilendiriyoruz. Ağız ve Diş Sağlığımız için erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu hatırlatır ve yılda en az iki defa diş hekimine muayene olmanız gerektiğini unutmayınız.
Cerrahi
Ağız içi diş çürükleri uzun süreli tedavi edildiğinde diş çürüğü ilerler ve enfeksiyona sebep olur. Bazen diş eti bazen de kök ile "konyalatında porselen laminate tedavisi" çene kemiğinde enfeksiyonlar oluşur. Bu durumlarda tek başına antibiyotik kullanımı ile bu enfeksiyonlar elimine edilemez. Cerrahi olarak enfekte bölge alınır. Temizlenir ve iyileşmeye bırakılır. Genelde bu işlemler sonucu ilgili bölge dikilerek kapatılır. İşlem lokal anestezi altında minimal doku aşındırması ile yapılır.
Gömülü 20 yaş dişleri, kök kistleri, diş eti enfeksiyonuna bağlı kemik erimeleri, implant yapımı cerrahi prosedürler ile yapılan işlemlerdir. Cerrahi işlemler sonrası en az problemle iyileşebilmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ilgili başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.
Çocuk Diş Hekimliği
Süt dişleri doğumdan sonraki 6. Ayda çıkmaya başlar. 2,5-3 yasta tamamlanır ve azılar 11-12 yaşa kadar ağızda kalırlar. Süt dişleri çocuğun yeme içme ihtiyacını karşılanması dışında önemli bir görevi daha vardır. Daimi dişlerin çıkabileceği yeri saklamak. Dolayısıyla süt dişinin erken kaybı durumunda daimi dişler çenede çıkacak yer bulamayabilirler. Eğer süt dişinde enfeksiyon, apse olursa alttan çıkacak olan daimi dişin gelişimini bozabilir. Görüntüsünü etkileyebilir. Süt dişi çürükleri yetişkinlerinkinden farklı bir materyelle doldurulur. Çoğu zaman kompomer adı verilir. Bu dolgular renklidir. Çocuklar bu renkli dolguları keyifle yaptırırlar. Derin dolgular lokal anestezi ile yapılır.
Aileler çocukları tedavi konusunda bilgilendirmemelidir. Gerekli bilendirme hekim tarafından yapılacak olan tanışma randevusunda yapılmalıdır. İlk defa diş hekimine gelen çoçuk hastaya sadece muyane yapılmalıdır. Böylece çocuğa ağız bakım eğitimi erkenden verilmiş olur. Bazen süt dişi çürükleri çok derin olur. Bu durumda süt dişine amputasyon (yarım kanal tedavisi) veya kanal tedavisi yapılablir. Mümkün olduğunca süt dişleri ağızda korunmalıdır. Erken süt dişi kaybı olmuşsa mevcut boşluklar bazı ortodontik apareylerle "
konyalatında en iyi diş polikliniği" korunmalıdır. Bunlara yer tutucu denilir.
Daimi diş gelene kadar bu apareyler ağızda kalmalıdır. Süt dişleri ve daimi dişler 6 yaşından itibaren ağızda karma dişlenmeyi oluştururlar. 6-12 yaş arası karma dişlerin dönemidir. Bu dönem hekim kontrolü altında olmalıdır ki; olası bir problemde anında müdahale edilebilsin. Bu koruyucu ve önleyici tedaviler sayesinde bazen çocuk ileride ortodontik tedavi görmekten kurtulur ya da yapılacak tedavinin süresi kısalır.
Sızıntı şeklinde kanama olabilir. Bu kanama 6 ile 24 saat arasında bir süre devam edebilir. Kanın tükrüğünüzü boyama özelliğinden dolayı kanamanızın fazla olduğunu düşünüp paniğe kapılmayın. Eğer çok kanamanız olursa hekiminize başvurunuz. Çok Ağrınız olabilir. Bu durumda ağrı kesici alabilirsiniz. (Aspirin türevi ağrı kesiciler kanamayı arttırır. Bu yüzden diş çekimi sonrasında önerilmemektedir.) Özellikle uyuşukluğunuz geçerken ağrı en yüksek düzeye ulaşır. Bu normal bir durum olup uyuşukluk geçmeden önce ağrı kesici almak yaralı olacaktır.48-72 saat sonra şiddetli ağrı oluşabilir. 24 saati geçen kanama, kötü bir tat ve koku hissi olursa derhal diş hekiminizi arayınız. Ağız hijyeniniz iyi olmaması ve çok fazla sigara içilmesi alveolit “kuru boşluk iltihabı“ denilen bu durumun oluşmasının en önemli sebeplerindendir. 24 saat süreyle sigara içmeyiniz ve alkollü içkilerden kaçınınız.Diş çekimi yerine dilinizi ya da herhangi bir aleti sokup kurcalamayınız. Dişler çene kemiğine bağlı olduğundan çekim sonrasında kemik ortaya çıkar ve siz çekilen dişten parça kaldığını düşünebilirsiniz. O bölge ile hiç ilgilenmeyin. Bir kaç içerisinde açık kemiğin üzeri dişetiniz ile örtülecektir.
Diş çekiminden sonra 2 saat kadar bir şey yemeyiniz. Farkında olmadan uyuşuk olan bölgeleri ısırıp yaralıyabilirsiniz ,çiğnemeye gerek olmayan yumuşak ve ılık gıdalar alınız. Sonra tedbirli olarak günlük gıdalara geçebilirsiniz. Diş çekimini takiben 24 saat sonra normal ağız bakımı uygulamalarına devam edin. Seyreklik ılık tuzlu su ve ağız gargaralarından yararlanabilirsiniz. Bu işlemler yara ortamını temizler, iyileşmeyi hızlandırır, çekim sonrası ağız kokusunu, mikrop birikimini engeller ve ikincil enfeksiyon olma riskini "
konyaltında estetik diş gülüş tasarım" elimine eder. Diş çekimi sonrası mümkünse başınızın altına yüksekçe bir yastık koyup, çekim yaptırdığınız gün yatıp dinleniniz. Şayet diş çekimi normale göre zor olduysa; mutlaka çekilen diş bölgesine dışarıdan 8 saat boyunca saate bir 5-10 dakikayla buz tatbiki yapabilirsiniz. Şiş ve morarma buz tatbiki ile önlenmiş olacaktır.
Cerrahi müdahale ile diş çekimi yapıldıysa; şişlik olabilir. Bu normaldir. Dikiş atıldıysa; Dikişler 7 ile 10 gün içinde alınmalıdır. Dikişler ağızda iken dilinizi o bölgeye götürmemeye ve dikişlerle oynamamaya özen gösteriniz.
İmplant
Dişlerinizin sadece çiğnemenizi değil konuşmamızı, görünüşümüzü hatta kişisel karizmamızı da etkileyen bir organımız olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla diş kaybının etkileri fizyolojik olduğu kadar psikolojik de olacaktır. İmplant, doğal dişin yerine geçen bir özel uygulama olarak, diş kayıplarının yol açacağı her türlü soruna kesin ve en sağlıklı çözümü getirmektedir.
Oral İmplantoloji nedir?
Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan, kemik dokusu ile birleşimini tamamladıktan sonra da tabii bir diş gibi iş görebilen, metal ya da porselenden yapılan plak, vida ve çivilere implant adı verilir. İmplant, doğal dişiniz gibi görünür, tıpkı doğal performans gösterir.
İmplant insanlık tarihi kadar eskilere dayanan bir uygulamadır. Tarihinin çeşitli kademelerinde insanlar, çene kemiği üzerine diş görevini görecek parçalar monte etmeyi bir bir çözüm olarak görmüşlerdir. Günümüzde implant materyali olarak en fazla kullanılan metal titanyumdur. Titanyum, doku uyumu mükemmel olan, yüzyıllardır tıbbın birçok alanında güvenle kullanılan bir metaldir. Kök, silindir ya da vida şeklinde biçimlerindirilen titanyum, özel birtakım işlemlerden geçirildikten sonra dental implant olarak kullanıma hazır hale gelmektedir.
İmplant uygulamasının amacı nedir?
Diş kayıplarının ya da meydana gelen travmaların sonucunda, fizyolojik olarak oluşan kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına sebep olmaktadır. Bu durum, uygulanacak protezin işlevini tam olarak yerine getirebilmesine engeldir. Bunun sonucunda da çiğneme ve konuşmada problemler çıkması kaçımımaz olur. İmplant uygulamalarının ana hedefi; implantlar ve bunlardan destek alan implant üstü protezler ile her türlü dişsizliğin ve eksik fonksiyonların giderilmesidir.
Hangi durumlarda implant uygulanabilir?
Tek diş eksikiliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durularında implant uygulanabilir. Yeterli miktarda ya da yeterli miktara ulaştırılabilecek potansiyelde sağlıklı kemik yapısına sahip bireylere implant uygulanabilir. İmplant yapımı için kesinlikle sakınca teşkil eden bazı hastalıkları olmayan herkes, implant tedavisi görebilir. Siz kendinizi bir aday olarak görüyorsanız doktorunuz, implantın sizin için doğru bir seçim olup olmadığına karar verir.
İmplant uygulamasının yararları nelerdir?
İmplant, sağlam, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. İmplantlar üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken en doğal yapıyı oluştururlar. Eksik dişlerin tamamlanması sürecinde, sağlıklı dişlere dokunulmamış olur. Tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlüdür.
https://konyaaltidisklinigi.com/
https://www.doktorsitesi.com/dt-kivanc-ozgur-ozkaral/dis-hekimi/antalya
konyalatında en iyi diş polikliniği,
konyalatında en iyi implant tedavisi,
konyaltında estetik diş gülüş tasarım,
konyalatında porselen laminate tedavisi